Kundcase

Exekutivs kompetensstöd till företagen har prövats i flera sammanhang tidigare. Resultatet för våra insatser har varit ökat värdeskapande och förbättrad styrning och ledning i bolagen. Genom att ta vara på företagens interna kompetens och komplettera den med externa kompetenser från vårt ekosystem och nätverk har vi bidragit till utveckling av mer robusta och expansiva företag.

Nedan presenterar vi i korthet två av våra referensuppdrag som har upplevt vad Exekutiv kan erbjuda och hur våra processer utvecklar företagets resultat och värde. Vårt skräddarsydda stöd och processer anpassas till företagets behov och kan handla om att stödja ett företag med andra generationens ägare eller ett relativt nystartat bolag med potential för tillväxt.

Revolutionrace AB Branch: Outdoor

Idén till RevolutionRace föddes på en vandring upp till Everest Base Camp i Nepal 2013. Pernilla, en av grundarna av RevolutionRace, hade svårt att hitta kläder inför vandringen med riktigt bra passform. De plagg hon hittade som höll måttet funktionellt var alldeles för dyra och passformen var långt ifrån vad hon var ute efter. De billigare märkena höll inte måttet vare sig i funktion, design eller passform. Hon tänkte att "någon" borde ta tag i problemet, det borde finnas ett märke som gjorde riktigt bra funktionskläder med grym passform till ett överkomligt pris. Någon blev så småningom företaget RevolutionRace.

Sedan 2013 har företaget gått från ett nystartat bolag till en etablerad aktör på marknaden med en omsättning på nära 300 miljoner kronor/år och en EBITDA-marginal på drygt 22% i genomsnitt för dessa år!

Tidigt i processen, redan 2013, tog ägarna in stöd från Exekutiv för att komplettera teamet med lämplig kompetens. Exekutiv konsulten har tillfogat ägarnas passion för outdoor med relevanta företagsekonomiska och strategiska tankar och bidragit till en snabbare och mer expansivt värdeskapande i bolaget. Företaget har vunnit flera priser och utvecklas fortsatt starkt.

Du måste godkänna cookies av typen statistik för att se detta innehåll.

Müller Mekaniska AB Branch: Tillverkningsindustri

Müller Mekaniska AB startade 1970 som ett innovativt familjeföretag av Hans Müller. Hans ingenjörs ådra och uppfinnaranda bidrog till utvecklingen av formsprutningsutrustning för plast och la grunden för företagets utveckling. En resa som har fortsatt med andra generationens ägare Roy-Axel Müller och ett gott resultat. Under senare år tog Müller in stöd från Exekutiv och har åtnjutit kompetens och erfarenheter från en av våra konsulter med en bakgrund som kvalitetschef, produktionschef och VD i flera bolag. Samarbetet med Exekutiv har på avgörande sätt påverkat företagets utveckling och medans den tekniska kunskapen i företaget utvecklats har den kompletterats med nya perspektiv rörande marknad och organisation. Müller Mekaniska använde konsulten under fem år och gjorde en rejäl omsättningsökning under denna period.